Aplikacja pozwala na zidentyfikowanie alergenów w środkach spożywczych i daniach kulinarnych.
Program pozwala na zaplanowanie diety podstawowej i diet leczniczych dla dowolnej grupy żywionych osób.
Wybrane opinie podkreślające unikalne funkcjonalności naszego produktu.
Aplikacja działa poprawnie na smartfonach oraz tabletach.
Nasz program nie wymaga instalacji. Aby rozpocząć korzystanie lub powrócić do poprzedniej sesji wystarczy dowolny komputer z internetem, login oraz hasło.
Wraz z aplikacją otrzymują Państwo wiedzę i doświadczenie
zawodowe jej twórców.
Dostęp do platformy e-learningowej pozwoli Państwu nabrać pewności, że
to My w Państwa imieniu czuwamy nad zmianami przepisów prawnych,
zaleceń żywieniowych, norm żywienia.
Raporty przygotowywane w oparciu o dane wprowadzane do programu dają możliwość m. in.:
Aplikacja umożliwia wygenerowanie gotowych jadłospisów wraz z wyliczoną wartością odżywczą i wykazem alergenów,
Aplikacja umożliwia wygenerowanie projektu etykiety środka spożywczego wraz z wykazem składników (w tym alergenów), wyliczoną wartością odżywczą i Referencyjną Wartością Spożycia.
Oferujemy pełne wsparcie techniczne i merytoryczne.
Utworzenie grupy żywieniowej i wyliczenie dla niej średnich norm żywienia zajmuje ok 8 minut. Jeszcze mniej czasu zajmuje ustalenie norm żywienia dla jednej osoby żywionej.
Obliczenie zawartości 31 składników odżywczych w 100 g wyrobu gotowego (środka spożywczego, dania kulinarnego) oraz zidentyfikowanie alergenów na podstawie składu recepturowego zajmuje również kilka minut.
Regularne wprowadzanie dostaw i rozchodów magazynowych pozwala na wyliczanie rzeczywistych kosztów żywienia.
1. Wartość odżywcza obliczana jest zgodnie z wytycznymi Rozporządzenia Nr 1169/2011 r. z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
2. Alergeny identyfikowane są zgodnie z listą z Rozporządzenia Nr 1169/2011 r. z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
3. Bazy danych dot. surowców i dań kulinarnych uwzględniają te, które zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia z dnia 1 sierpnia 2016 r. mogą być stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży.
4. Wyliczenia jadłospisów porównywane są z aktualnymi normami żywienia.
5. Wyliczenia dla środków spożwyczych porównywane są z określonymi prawnie Referencyjnymi Wartościami Spożycia.
1. Prowadzenia obowiązkowego rejestru dostawców surowców i składników produkcyjnych – przestrzeganie zasady identyfikowalności.
2. Kontroli przestrzegania dat minimalnej trwałości/ terminów przydatności do spożycia - przestrzeganie zasady FIFO = „pierwsze przyszło – pierwsze wyszło”.
3. Możliwości zapewnienia powiązania partii surowców i Składników z partią wyrobu gotowego.
Nasz przedstawiciel skontaktuje się z Państwem w celu omówienia szczegółów oraz udzieli odpowiedzi na pytania
Udostępniamy konto testowe w naszej aplikacji.
1 dzieńWybierasz okres odnawiania licencji - roczny lub krótszy okres.
Wcześniej utworzone konto testowe zostaje aktywowane do pełnej wersji - nie tracisz wcześniej wprowadzonych danych.
Dostęp do aplikacji można nabyć w kilku wariantach. szczegóły poniżej.
© 2022 PRO-Porcja sp. z o.o.
Plany Żywieniowe